donderdag 1 november 2007

Afspraak op maandag 12/11

Alle studenten die graag willen dat ik ze begeleid op weg naar het eindexamen maken een afspraak. Doe dit in de Akinet Kalender via de groepskalender 'afspraken jv'. Beginnen vanaf 10:00 uur s.v.p.

vrijdag 28 september 2007

Wat je nog niet wist over Akinetgroepen I

Groepen aanmaken
Kies 'nieuwe groep' vanuit 'voeg toe' in het NoordBalk menu

Vul de naam van de groep en de omschrijving in. Startdatum én indien mogelijk einddatum (de groep verdwijnt dan vanzelf).
Een privégroep is alleen zichtbaar voor de eigenaar en de leden van die groep.

Zelf leden toevoegen
Selecteer die gebruikers die je lid wilt maken van jouw groep en klik op 'toewijzen' in de ZuidBalk.

In beeld verschijnt een popup met daarin alle groepen waar je moderator van bent. Selecteer één of meerdere groepen waar je de geselecteerde personen lid van wilt maken.

mag zien
Soms maak je groepen met bepaalde gebruikers aan, uitsluitend voor eigen gebruik. Deze groep is dus privé maar de leden hiervan mogen 'm niet zien. Als 'mag zien' aangevinkt staat, kunnen alle gebruikers van het systeem deze zien en zich aanmelden als lid.
lid
Als gebruikers lid zijn van een groep verschijnt deze automatisch onder 'mijn groepen' in het MiddelPaneel, het uitgangspunt van iedere gebruiker.
moderator
Een moderator heeft de beheersfunkties van een groep, mag leden aanbrengen of verwijderen, permissies wijzigen of verwijderen, kan kalendergebeurtenissen invoeren, wijzigen of verwijderen in de groepskalender.

Wat je nog niet wist over Akinetgroepen II

Wijzigingen, groepspermissies
Wijzigingen aanbrengen of groeppermissies toevoegen mag alleen als je moderator bent van een groep. Je bent in ieder geval moderator van de groepen die je zelf hebt aangemaakt. Ook is het mogelijk om meerder moderators in één groep te hebben.


Klik op het 'info' icoontje en daarna op wijzig groep.

Kies groepspermissies

In beeld verschijnen de leden van de groep met hun permissie(s). Selecteer de leden waaraan je iets wilt toevoegen danwel veranderen. Door middel van de pulldown in de ZuidBalk kan men permissies toevoegen, danwel verwijderen. 'Verwijder alles' verwijdert een persoon als lid van de groep.

Meerdere personen moderator maken geeft de mogelijkheid dat meerdere mensen de groep kunnen beheren of wijzigen. Moderators kunnen ook kalendergebeurtenissen toevoegen of wijzigen in de groepskalender

donderdag 27 september 2007

Afspraken maken met jv


Eens in de twee weken ben ik de gehele ochtend voor het vierde jaar beschikbaar.
Studenten die een afspraak willen maken, kunnen dat zelf doen via de groepskalender van afspraken jv.
Klik op mijn groepskalenders en daarna op het desbetreffende kalender icoon. Vul je naam in en geef de tijd aan (max. 30 minuten).
De eerste graag beginnen om 09:30 uur.
De eerstvolgende keren zijn (ivm workshop in propedeuse) achter elkaar op dinsdagmorgen 2 oktober en maandagmorgen 8 oktober. De afspraken worden alleen zichtbaar in de kalenders van de aangesloten 4de jaars studenten.

vrijdag 21 september 2007

Test met mobile blogging

Test met mobile blogging
Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"

dinsdag 11 september 2007

Opdracht # 4 : How to embed from Akinet


Een beeld van Malte Rettberg, direct uit Akinet

Dit is de code:
<a href="http://194.171.146.2/stingray/custom/aki/gallery/popup-gallery.phtml?id=4633&_t=info3&_lang=nl"><img src="http://194.171.146.2/stingray/home/17401/gallery/p_4633.jpg" border="0" /></a>

De truuk is dat je in de source code van de pop-up in Akinet het hierboven vet cursief gedrukte ID-nummer moet vinden! Dit is je eigen ID. Heb je die eenmaal dan kun je die steeds gebruiken en is het slechts een kwestie van de ID-nummers van de plaatjes verwisselen.


De code is iets anders dan die ik er vorige week inzette. Deze ging naar een oudere versie van Akinet. En dat is niet eerlijk want daar kunnen jullie niet meer bij. Driedubbele complimenten voor Wiebke (ID=17464) dat ze al zover kwam !!!

Probeer het zelf met één van je eigen plaatjes en plaats 'm in je blog.


En deze is van Wiebke Muth. Door op het plaatje te klikken ga je direct naar de pop-up in Akinet.

Als het je lukt kun je in feite opdracht # 3 en opdracht # 4 combineren. Voor alle duidelijkheid: het archiveren van je collage mag maar met één afbeelding.

PS. QT Filmpjes en SWF movies gaan ook, zie daarvoor mijn 3de jaars Blog. Of vraag Wiebke Muth of Pim Rakers, die weten nogal eens wat ..

Remember September


Het is maandagmiddag en ik loop even naar Jeroen van Uden, die bij de Tweede Fase zit, om hem iets te vragen. In de grote ruimte zit iedereen naar CNN te kijken! Op het moment dat ik binnenloop vliegt net het tweede vliegtuig de Twin Towers binnen. Verbijstering. Ik hol terug naar de afdeling om het iedereen te vertellen. Op de gang kom ik een uitgelaten Bas Könning tegen die net een code in Flash gekraakt heeft. "Ik ben eruit Johan, je moet even komen kijken". "Ik denk dat je even naar iets anders moet komen kijken" zeg ik tegen hem. Die middag hebben we geen les meer gegeven.

Opdracht # 3 : Archivering Storyboard

Maak van (al) je collage(s) één (goed leesbare, zelfs evt. nieuwe of gecorrigeerde) compositie op een formaat van max. 700 pixels breed en 600 pixels hoog in 256 kleuren Gif. Plaats deze in Akinet. Onderwerp: Storyboard. Titel upload: naar keuze. Gereed: uiterlijk 17 september.

Met goed leesbaar bedoel ik, zorg ervoor dat je krantekoppen goed en scherp zijn ingescanned.
Met nieuwe compositie bedoel ik, verander eventueel de interlinie, vergroot of verklein bepaalde onderdelen van je collage.

woensdag 5 september 2007

Afdelings Berichten RSS

In de rechterbovenhoek van mijn Blog zie je de rubriek 'Afdelingsberichten'. Hierin verschijnen voortaan de algemene mededelingen (belangrijk voor iedereen). Gaarne opnemen als RSS Feed in je eigen Blog. Nu ook Wouter aan het bloggen is, zullen de andere docenten snel volgen, en gaan we de A+CD Wiki zo spoedig mogelijk verlaten. Voorlopig bestaat ie nog wel even, dus kijk zo nu en dan op pagina één.

In the right corner of my Blog you'll find the new item 'Department Messages'. Include them in your own Blog. For a while some teachers will continue to use the A+CD Wiki, so make sure to look into it every once and awhile ..

zaterdag 1 september 2007

En nu aan de slag!


Meer informatie op maandag 3 september om 10:00 uur.

dinsdag 28 augustus 2007

Opdracht # 2

Voor de mensen die met bewegend beeld willen afstuderen beginnen we aanstaande maandag (3 september) om 10:00 uur met een grote algemene opdracht onder begeleiding van Ina Bode, Michael Gøken, Frank Engeman, Roland Sips en Johan Visser.
Ik verzoek jullie allemaal stipt op tijd te zijn. De opdracht moet aan het eind van de dag zijn afgerond en is bepalend voor het komende semester. Schaar, mesje, tube lijm, viltstiften, kleurdoos en/of plakaatverf en penselen meenemen.

vrijdag 24 augustus 2007

Summer's almost gone


Welkom in het vierde jaar! Ja, de vakantie is voorbij ..

Opdracht # 1: Maak je eigen Blog aan


Opdracht 1: Maak je eigen Blog aan
Tijdsduur: Binnen een week

Kijk voor instructies hoe de tweede jaars dat moeten doen. Bekijk ook de tips en belangrijke aanwijzingen die daarboven staan.